Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami i zielonym pesto

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pierś kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami z zalewy i do tego nacierana zielonym pesto to świetny sposób na szybki, smaczny i zdrowy obiad. Pesto można dowolnie modyfikować lub zrobić swoją wersję.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
    Zielone pesto
    Pomidory suszone w oleju
    Sol
    pieprz
    Papryka słodka
    Papryka wędzona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami i zielonym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka naciąć po skosie uważając, aby nie przeciąć jej na wylot.
  • 2. Mięso doprawić z obu stron przyprawami. Górną cześć kurczaka nasmarować pesto i nałożyć też w nacięcia.
  • 3. Suszone pomidory pokroić w plastry i ułożyć w nacięcia kurczaka.
  • 4. Dno naczynia żaroodpornego nasmarować odrobiną oleju z zalewy z pomidorów. Ułożyć mięso i włożyć do piekarnika. Piec w 180 stopniach góra-dół około 25 min. bez przykrycia.
  • 5. Podawać z surówką i np. pieczonymi ziemniakami

Porady

Pesto można dowolnie mieszać tworząc własne kompozycje smakowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować