Pierś kurczaka w cieście francuskim

3 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 7 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Co byście powiedzieli na przygotowanie takiej przekąski obiadowej która jest szybka w przygotowaniu a gotowa w czterdzieści pięć minut ?

  • 7 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g piersi z kurczaka - 2 sztuki,
    1 ciasto francuskie 300 g,
    1 opakowanie sera Mozzarella 195 g brutto,
    6 plastrów szynki z kurczaka cienkie plastry,
    0,5 łyżki przyprawy do kurczaka złocistego,
    1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
Wystaw ocenę:

3 (3 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Pierś kurczaka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pierś kurczaka 1. W przygotowanych piersiach kurczaka zrobić nacięcia formując kieszonkę a z sera mozzarella wylać sok i pokroić ser na trzy równe części
  • pierś kurczaka 2. Przygotowane piersi kurczaka obsypać przyprawami, wetrzeć je w mięso i odstawić na 10 minut aby przeszły przyprawami
  • pierś kurczaka 3. Gdy piersi odstały swój czas wtedy pokroić pasy ciasta francuskiego, na końcach zrobić nacięcia pozostawiając środek cały, na środek kłaść pierś i zwijać w tak zwaną mumię
  • pierś z kurczaka 4. Tak przygotowane posmarować roztrzepanym jajkiem można posypać czarnuszką. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 45 minut
  • pierś kurczaka 5. Tak przygotowana pierś kurczaka sprawdzi się jako danie obiadowe jak również jako przekąska
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować