Pierś kurczaka w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Kurczak przygotowany w ten sposób smakuje każdemu. To świetna propozycja na uroczysty obiad.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 większa pierś kurczaka
    1 paczka ciasta francuskiego
    2 plastry żółtego sera
    4 duże pieczarki
    jajko
    sól, pieprz
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Pierś kurczaka w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś myjemy, osuszamy i przecinamy na dwa płaty. Każdy kawałek solimy i posypujemy pieprzem.
  • 2. Pieczarki kroimy w plasterki, smażymy na oleju i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Ciasto francuskie rozwijamy, przecinamy w poprzek na pół i na środku każdego kawałka układamy mięso. Na kurczaka wykładamy usmażone pieczarki i przykrywamy serem żółtym.
  • 4. Boki ciasta francuskiego nacinamy tak by powstały paski o szerokości ok 2 cm po obu stronach mięsa. Z powstałych pasków zaplatamy warkocz, zamykając mięso wewnątrz. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem. Mięsko pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni ok 20 minut. Podajemy z ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować