Pierś z kurczaka rolowana z warzywami w cieście francuskim

4.46 (154 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomysł na roladki z warzywną mieszanką chińską i serem w cieście francuskim. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
    4 plastry żółtego sera
    300-350g mrożonej warzywnej mieszanki chińskiej
    1 mała cebula
    Olej
    Sól, pieprz
    Przyprawa do kurczaka
    Ciasto francuskie
    Śmietana
    Sezam
Wystaw ocenę:

4.46 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Dania główne Roladki

Pierś z kurczaka rolowana z warzywami w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy, a następnie przecinamy wzdłuż na cienkie plastry – otrzymamy 4 porcje, lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso doprawiamy przyprawą do kurczaka.
    Cebulę obieramy i kroimy w pióra, podsmażamy na oleju. Na patelnię dokładamy warzywa, smażymy do momentu, gdy zmiękną, doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy.
    Na każdy kawałek mięsa kładziemy porcję warzyw i pokrojony w paseczki żółty ser. Mięso rolujemy.
    Ciasto francuskie dzielimy na cztery części. Na środku każdego kawałka układamy mięso.
    Boki ciasta tniemy nożem w paski o grubości około 1 cm. Kolejno i na przemian zawijamy mięso w paski, a końce delikatnie sklejamy.
    Roladki smarujemy śmietaną i posypujemy ziarnami sezamu.
    Gotowe roladki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na25-30minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować