Pierożki z ciasta francuskiego

5 (1 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nadają się zarówno jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Tak samo smakują podane na ciepło jak i na zimno.

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    1 filet z kurczaka grillowany
    3 plastry ananasa
    1/2 opakowania szpinaku przesmażonego z czosnkiem
    20 dag pieczarek usmażonych
    1/2 puszki kukurydzy
    Sól i pieprz
    1 jajko do posmarowania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pieróg Przekąski

Pierożki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierożki z ciasta francuskiego 1. Pierś i ananas pokroić w kostkę, dodać resztę składników dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
    Z ciasta francuskiego wykroić kwadraty.
    Na każdy kwadrat położyć łyżkę farszu i skleić tak, aby powstał trójkąt.
  • Pierożki z ciasta francuskiego 2. Pierożki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy pierożek nakłuć widelcem 2-3 razy oraz posmarować jajkiem.
    Piec w 200 0 C , grzanie góra/dół ok 12-15 min.

Porady

pierożki można podawać z różnego rodzaju sosami lub dipami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować