Pierożki z ciasta francuskiego z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju z odrobiną przyprawy do gyrosa.
Następnie kroimy kapustę pekińską w drobne paski. Ogórki kroimy w kostkę, dodajemy kukurydzę, sos czosnkowy, ketchup, usmażonego kurczaka i mieszamy razem.
Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów, składamy do siebie rogami, zlepiamy ze sobą jeden bok, robimy sakiewke, która zapełniamy naszym nadzieniem, następnie zlepiamy drugi bok, i powstaje nam pierożek. Robimy tak z każdym kolejnym kawałkiem ciasta francuskiego.
Spryskujemy wodą z wierzchu, posypujemy odrobinę sezamem.
Pieczemy w 200° przez 25-30 min bez termoobiegu
Porady
Można do środka dać opcjonalnie swoje ulubione warzywa, jak np paprykę, cebulę czy podsmażone pieczątki
Komentarze