Pierożki z ciasta francuskiego z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jest pyszne, sycące i smakuje nawet najmniejszym niejadkom ze względu na swoją delikatność

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg fileta z kurczaka
    1 ciasto francuskie
    1 mała kukurydza
    4 małe ogórki konserwowe
    6 liści kapusty pekinskiej z wyciętym środkiem
    Odrobina sezamu do posypania
    3 łyżki ketchupu
    3 łyżki sosu czosnkowego
    Przyprawy według uznania (sól, czosnek, pieprz, przyprawa do gyrosa)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pierogi Przystawki

Pierożki z ciasta francuskiego z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierożki z ciasta francuskiego z kurczakiem 1. Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju z odrobiną przyprawy do gyrosa.

    Następnie kroimy kapustę pekińską w drobne paski. Ogórki kroimy w kostkę, dodajemy kukurydzę, sos czosnkowy, ketchup, usmażonego kurczaka i mieszamy razem.

    Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów, składamy do siebie rogami, zlepiamy ze sobą jeden bok, robimy sakiewke, która zapełniamy naszym nadzieniem, następnie zlepiamy drugi bok, i powstaje nam pierożek. Robimy tak z każdym kolejnym kawałkiem ciasta francuskiego.

    Spryskujemy wodą z wierzchu, posypujemy odrobinę sezamem.

    Pieczemy w 200° przez 25-30 min bez termoobiegu

Porady

Można do środka dać opcjonalnie swoje ulubione warzywa, jak np paprykę, cebulę czy podsmażone pieczątki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować