Pierożki z ciasta francuskiego

  • wyświetlono: 921 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

W połączeniu z czerwonym barszczykiem smakują wybornie.

profilowe
  • 5 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto francuskie 1 opakowanie
Mięso pieczone lub gotowane 30 dag
Jajka 2 szt.
Gęsta śmietana 2 łyżki
Bułka tarta 1 łyżka
Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
Sól i pieprz do smaku
Czarnuszka do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Pierożki z ciasta francuskiego

  • 1. Mięso zmielić, wbić jajko, dodać natkę pietruszki, bułkę tartą i śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Ciasto rozłożyć na stolnicy, wycinać szklanka kółka, kłaść farsz, zlepić brzegi i docisnąć widelcem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor przez 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskiemięso wieprzowe pieczone

Komentarze

Podobne przepisy

Łódeczki z ciasta francuskiego

Dodane przez: czarrna

Łódeczki z ciasta francuskiego

Przekąski na mecz :)

Marchewki z ciasta francuskiego

Dodane przez: Dolcevitainmykitchen

Marchewki z ciasta francuskiego

Pyszne marcheweczki, które można...

kapuśniaczki

Dodane przez: elka72

Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Niesamowicie delikatne a do tego...

rollsy

Dodane przez: Milycooking

Rollsy z ciasta francuskiego

Dziś w mojej propozycji rollsy...

pizza

Dodane przez: Habibi Chi

Pizza mini z ciasta francuskiego

Błyskawiczne mini pizze z ciasta...

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

PALUSZKI Z KURCZAKA W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Świetna przekąska na kolację lub...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE