Pierożki z ciasta francuskiego

  • wyświetlono: 384 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

W połączeniu z czerwonym barszczykiem smakują wybornie.

profilowe
  • 5 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto francuskie 1 opakowanie
Mięso pieczone lub gotowane 30 dag
Jajka 2 szt.
Gęsta śmietana 2 łyżki
Bułka tarta 1 łyżka
Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
Sól i pieprz do smaku
Czarnuszka do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

Pierożki z ciasta francuskiego

  • 1. Mięso zmielić, wbić jajko, dodać natkę pietruszki, bułkę tartą i śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Ciasto rozłożyć na stolnicy, wycinać szklanka kółka, kłaść farsz, zlepić brzegi i docisnąć widelcem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec na złoty kolor przez 20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto francuskiemięso wieprzowe pieczone

Komentarze

Podobne przepisy

danie

Dodane przez: maalikaa

Słoneczka z ciasta francuskiego

Przekąska na którą każdy się skusi,...

Chaczapuri z ciasta francuskiego

Dodane przez: Armi As

Chaczapuri z ciasta francuskiego

Kiedy nie mamy zbyt dużo czasu...

Zawijaski a'la pizza z ciasta francuskiego

Dodane przez: MonikaW

Zawijaski a'la pizza z ciasta francuskiego

Wielkimi krokami zbliżają się Mistrzostwa...

Przekąska z ciasta francuskiego

Dodane przez: kada

Przekąska z ciasta francuskiego

Szybko, prosto i smacznie...

Ślimaczki z ciasta francuskiego a la pizza

Dodane przez: Aniaw19

Ślimaczki z ciasta francuskiego a la pizza

Wytrawne ślimaczki z ciasta francuskiego...

kanapki

Dodane przez: dlaSmaQ

Kanapki z ciasta francuskiego

Kanapki przygotowane na słono,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.