Pierogi z borówkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne i pyszne pierogi.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    mąka 2 i 1/2 szk
    letnia woda ok. 1 szk,
    olej 2 łyżeczki,
    sól,
    Nadzienie:
    borówka 1 szk,
    cukier 2 łyżki,
    Ponadto:
    jogurt naturalny 3 łyżki,
    cukier 1 łyżka,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borówki umyć i wymieszać z cukrem. Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować i za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka nakładać borówki i sklejać pierogi. Pierogi wrzucać do gotującej się, lekko osolonej wody. Po wypłynięciu gotować jeszcze około 3 minuty.
    Jogurt wymieszać wraz z cukrem. Pierogi podawać polane jogurtem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować