Pierogi twarogowe ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne takie trochę wiosenne.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • FARSZ:
    2 kostki twarogu półtłustego
    1 jajko
    1 pęczek szczypiorku
    sól i pieprz do smaku

    CIASTO PIEROGOWE:
    2 szklanki mąki
    1 łyżką oleju
    1 szklanka ciepłej wody
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasto na pierogi

Pierogi twarogowe ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce rozdrabniam widelcem twaróg.
    Dodaję pokrojony drobno szczypiorek.
    Wbijam jajko i doprawiam solą i pieprzem do smaku.
    Wszystkie składniki mieszam tworząc farsz.
  • 2. Robię ciasto pierogowe i odstawić na 30 min aby odpoczęło.
    Wałkuję cienkie placki  i wykrawam krążki szklanką.Nakładam farsz i lepię pierogi.
  • 3. Gotuję w osolonej wodzie 3 min od momentu gdy wypłyną.
    Ugotowane podaję posypane szczypiorkiem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować