Pierniczki z witrażykiem na choinke - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ZagniESC ciasto ze wszystkich składników, wody Gdy miód jest płynny bardzo, to może się okazać, że wystarczą 4 łyżki, jak troszkę gęstszy to właśnie 6 łyżek (tym bardziej jak dodam kakao).Ciasto musi być lepkie.
Między arkuszami papieru umiescic ciasto (najlepiej w mniejszych kawałkach) i rozwalkowac. Dzięki papierowi ciasto nie będzie czepiać się wałka.
Następnie wycinamy wzorki np. gwiazdki,choinki koleczka a w każdym robię dziurkę mniejszą gwiazdką koleczkiem choinka,
Układam ciasteczka na folii srebrnej do pieczenia rureczka do napojow robimy dziurke na sznureczek ktory przymocujemy po upieczeniu.
Landyrnki wkładam woreczka i walkiem tluke az sie rozpadna pokruszą. Pokruszone wsypuję w dziurki gwiazdeczek. Pieczemy w 180 C przez 12-15 minut. Z blaszki z folii zdejmujemy po całkowitym wystudzeniu , bo landrynka się nie odklei. pozostaje jedynie doczepic wstazeczki do tych ktore chcemy powiesic
Porady
polecam kolorowe landrynki niebieskie rozowe fiolet bo pieknie wygladaja w blaski lampek
Komentarze