chłodnik z botwinki

0 (0 ocen)

  • 30 min

jest pyszny, podaje zimny lub lekko podgrzany

  • 30 min

Składniki:

  • pęczek botwinki
    peczek koperku
    2 lyzki szczypiorku
    1 l wody
    2 kostki rosolowe
    2 szklanki kefiru
    lyzka masla
    jajko
    1 maly burak na kolor

Chłodnik z botwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. w 1 l wody rozpuszczam kostki rosowlowe gotuje, kroje botwinke razem z buraczkami wrzycam podgotowujez 10 min wrzucam koper szczypiorek lyzke masla gotuje ok 10 min. dodaje sol pieprz do smaku studze do letniego dolewam kefir mieszajac mątewka. obieram buraczek kroje w plastry i wrzucam surowy odstawiam na godz do lodowki , burak pusci piekny kolor wyjmuje plastry. podaje zimny lub lekko podgrzany z jajkiem posypuje koperkiem swieżym

Porady

jest dobry z grzankami ptysiami paluszkami jajkiem pysznosci

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy