surówka wiosenna do obiadu

4.5 (142 ocen)

  • 15 min

jest pyszna wykorzystuje w niej wiosenne smaki

  • 15 min

Składniki:

  • ok 6 lisci salaty
    2 ogorki szklarniowe lub 4 krotkie gruntowe
    3-4 rzodkiewki
    lyzka posiekanego koperku
    lyzka posiekanego szczypiorku
    4 lyzki smietany lub jogurtu naturalnego
    sol pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka wiosenna do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. liscie salaty kroimy wzdluz i poprzek na paseczki , ogorek w slupeczki dlugosci 2 cm, rzodkiewke scierany na tarce o grubych oczkach, dodajemy pozostale skledniki koper szczypiorek smietane/jogurt pieprz. sole i mieszaam delikatnie przed samym podaniem wkladam na5 min do lodowki pyszna schlodzona

Porady

porcja starcza mi do obiadu dla 3 osob

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować