racuchy drozdżowe z owocami każdymi

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

racuchy maja mała tłuszczu są pulchne wyrośiete nienasiąknięte, można użyć borówek truskawek jabłek każde owoce sa dobre

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szkl mąki
    1 i 1/3 szkl lekko cieplego mleka
    pol kostki drozdzy
    2 plaskie lyzki cukru
    jajko
    szczypta soli

    owoce do 50 dag dowolne truskawki jablko ja robilam te
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Racuchy drozdżowe z owocami każdymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do miski glebokiej wkruszam drozdze zalewam cieplym mlekiem, mieszam maąewką dodaje cukier i wsypuję mąkę, wbijam jajko, mieszam na jednolita mase. Odstawiam na ok 10 min do wyrośnięcia . w miedzyczasie szykuje owoce kroje w wyczuwalne kawalki. dodaje dociasta mieszam razem. na rozgrzany olej kladę łyżką i smażę na mocno zloty kolor z obu stron

Porady

nadaja sie kazde owoce ciasto u mnie jest nimi mocno nasaczone sa fajune chlonal malo tluszczu i po smazeniu klade je i tak na papierowy recznik

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować