Pieczony , rolowany boczek

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Pyszna na kanapki w sam raz

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1,2 kg boczku bez skóry
    główka czosnku
    3 łyżki majeranku
    sól, pieprz
    2 musztardy miodowej
    2 łyżki musztardy sarepskiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Wędliny

Pieczony , rolowany boczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • boczek 1. Boczek myjemy i osuszamy .
    Czosnek przepuszczamy przez praskę , dodajemy do niego musztardy i 2 łyżki oleju , sól i pieprz oraz majeranek . Robimy taką marynatę. Nacieramy cały boczek i związujemy dratwą robiąc roladę .
    Z góry również nacieramy boczek , wkłądamy do lodówki na 12h .
    Wyjmujemy , piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy około godziny . Kroimy dopiero jak ostygnie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować