Pieczony gulasz w sosie cebulowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszny pieczony gulasz z mięsa wieprzowego z dodatkiem cebuli i papryki. Polecam na obiad.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowego na gulasz
    1 łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego
    1 łyżka przyprawy do gyrosa
    1 łyżeczka soli
    1/2 - 1 łyżeczka pieprzu
    1 łyżka oliwy - do mięsa
    250 g cebuli
    1 papryka
    4 łyżki oliwy
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    kilka listków laurowych
    1 szkl wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pieczony gulasz w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy przyprawy i oliwę, mieszamy i odstawiamy na 2 godziny.
    W tym czasie myjemy paprykę i osuszamy, usuwamy pestki i kroimy w dużą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, smażymy razem z papryką na rozgrzanej oliwie.
    Usmażone warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy mięso, ziele angielskie, listki laurowe i wlewamy wodę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować