Pieczone kotlety rybne z warzywami

2 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne kotlety rybne z makreli pieczone w piekarniku. Kotlety pieczone mają dużo mniej kalorii ad takich smażonych tradycyjnie i są lżejsze dla żołądka. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g filetu z makreli (bez skóry i ości)
    1 cebula
    pól czerwonej papryki
    1 marchewka
    4 łyżki bułki tartej
    4 łyżki kaszy manny
    1 jajko
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego i soli
    1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Pieczone kotlety rybne z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i marchewką myjemy. Marchew i cebulę obieramy i kroimy w sporą kostkę. Z papryki wyjmujemy pestki i kroimy ją w dużą kostkę. Ryby myjemy pod wodą i osuszamy na durszlaku. Przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa filety rybne z cebulą, papryką i marchewką (dwa razy). Do masy dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy . Formujemy kotleciki i układamy je na blaszce. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować