Kotlety rybne pieczone

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zdrowe pieczone kotlety rybne. Takie pieczone kotlety są niskokaloryczne i lekkostrawne.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa z ryby (bez ości i skóry)
    1 średnia marchewka
    1 ząbek czosnku
    pół małej cebuli
    3 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka suszonego koperku
    1 łyżeczki soli
    1 łyżeczki pieprzu białego
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ryba

Kotlety rybne pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy w plasterki. Czosnek i cebulę obieramy z łusek. W maszynce do mięsa mielimy rybę razem z marchewką, czosnkiem i cebulką dwa razy. Następnie dodajemy bułkę tartą, koperek, sól, pieprz i jajko. Wyrabiamy ręcznie masę ma kotlety. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Formujemy w dłoniach spore kotlety i lekko je spłaszczamy. Układamy kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy kotlety rybne do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować