Pieczone banany z kozim serem i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak wykwintnym daniem zaskoczycie swoich znajomych, a zrobienie go jest banalnie proste.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Banany - 4-5 sztuk
    Cukier (u mnie kokosowy) - 3 łyżeczki
    Sok z cytryny - do skropienia
    Twarożek kozi (najlepiej puszysty) - 3 łyżki
    Żurawina (w słoiku) - 3 łyżki
    Odrobina masła do nasmarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczone banany z kozim serem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczone banany z kozim serem i żurawiną 1. Formę żaroodporną smarujemy masłem. Banany kroimy wzdłuż na pół i układamy w formie, każdą ich warstwę skrapiając sokiem z cytryny i posypując cukrem.

    Banany pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.
  • Pieczone banany z kozim serem i żurawiną 2. Gorące banany wykładamy na talerze. Dodajemy po łyżeczce żurawiny i twarożku koziego.

    Podajemy od razu - najlepsze są ciepłe.

Porady

Zamiast żurawiny świetnie sprawdzi się dżem figowy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować