Pieczeń z mielonego indyka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczysta, delikatna w smaku pieczeń. Może być podawana na zimno np. na kanapkę, z sałatką lub na ciepło jako danie obiadowe.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mielonego mięsa z piersi indyka
    0,5kg pieczarek
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    2 jajka
    1 duża marchewka
    natka pietruszki, koperek do smaku
    sól, pieprz ziołowy do smaku
    2 łyżki bułki tartej
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Pieczeń rzymska Kanapki

Pieczeń z mielonego indyka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać, pokroić. Cebulę pokroić w małą kostkę, przesmażyć na oleju z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Dodać pokrojone pieczarki, smażyć kilka minut. Odstawić do przestygnięcia.
  • 2. Do mięsa mielonego dodać przesmażone grzyby, wbić 2 jajka, dodać 1 startą na dużych oczkach marchewkę, natkę pietruszki, koperek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • Pieczeń 3. Małą foremkę keksową posmarować olejem i posypać w środku bułką tartą. Wyłożyć do foremki powstałą masę, wyrównać i posmarować olejem po wierzchu pieczeni. Piec w temperaturze 180°C (góra-dół) przez 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z indyka Mięso mielone z indyka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować