Pieczeń z mielonego indyka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obrać, pokroić. Cebulę pokroić w małą kostkę, przesmażyć na oleju z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Dodać pokrojone pieczarki, smażyć kilka minut. Odstawić do przestygnięcia.
2.Do mięsa mielonego dodać przesmażone grzyby, wbić 2 jajka, dodać 1 startą na dużych oczkach marchewkę, natkę pietruszki, koperek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.
3.Małą foremkę keksową posmarować olejem i posypać w środku bułką tartą. Wyłożyć do foremki powstałą masę, wyrównać i posmarować olejem po wierzchu pieczeni. Piec w temperaturze 180°C (góra-dół) przez 45 minut.
Komentarze