Faszerowana pieczeń z mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak umyć, przełożyć na suchą patelnię. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i gałkę muszkatołową. Chwilę poddusić i ostudzić. Do miski przełożyć zmielone mięso, odciśniętą z wody kajzerkę i posiekaną cebulę. Wbić jajko, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Całość wymieszać na gładką masę.
2.Masę mięsną uformować w prostokąt ( o wy.30/20 cm). Rozłożyć szpinak, na nim pokruszyć fetę, a na końcu posypać osączonymi i pokrojonymi pomidorami suszonymi. Całość przy pomocy papieru zwinąć w roladę i przełożyć do foremki o dł. 25 cm.Piec 40 minut w 180 st. Smacznego!
Komentarze