Faszerowana pieczeń z mielonego

4.5 (183 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne połączenie szpinaku, fety i pomidorów suszonych z mięsem mielonym. Wykwintna pieczeń w sam raz na niedzielny obiad :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g mięsa mielonego z indyka
    350 g świeżego szpinaku
    150 g fety
    6-8 pomidorów suszonych
    1 cebula
    1 jajko
    2 ząbki czosnku
    kajzerka
    gałka muszkatołowa
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Faszerowana pieczeń z mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak umyć, przełożyć na suchą patelnię. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i gałkę muszkatołową. Chwilę poddusić i ostudzić. Do miski przełożyć zmielone mięso, odciśniętą z wody kajzerkę i posiekaną cebulę. Wbić jajko, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Całość wymieszać na gładką masę.
  • pieczeń z mielonego 2. Masę mięsną uformować w prostokąt ( o wy.30/20 cm). Rozłożyć szpinak, na nim pokruszyć fetę, a na końcu posypać osączonymi i pokrojonymi pomidorami suszonymi. Całość przy pomocy papieru zwinąć w roladę i przełożyć do foremki o dł. 25 cm.Piec 40 minut w 180 st. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Mięso Suszone pomidory Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować