Pieczeń z białej kiełbasy

4.49 (179 ocen)

  • 60 min

Polecam na wielkanocne śniadanie

  • 60 min

Składniki:


  • Farsz:
    800 g białej kiełbasy
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    5 jajek ugotowanych na twardo
    3 jajka
    majeranek
    łyżka smalcu
    sól ,pieprz
    Dodatkowo:
    2 opakowania ciasta francuskiego
    żółtko
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczeń z białej kiełbasy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasy wycisnąłem z otoczki. Dodałem zeszkloną na smalcu cebule ,przeciśnięty przez praskę czosnek razem z przyprawami i surowymi jajkami.
    Keksówkę wyłożyłem ciastem francuskim. Lekko zapiekłem w piekarniku (3-4 min w temp. 180 stopni C). Część masy z białej kiełbasy wyłożyłem na podpieczone ciasto ,ułożyłem ugotowane na twardo jajka ,przykryłem resztą masy. Na wierzch ułożyłem ciasto francuskie ,posmarowałem rozbełtanym żółtkiem ,posypałem solą.
    Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C ,wierzch keksówki przykryłem folią aluminiową ,piekłem 35 min. Po tym czasie zdjąłem folię i zapiekałem jeszcze 10 min.

    Podałem z sosem chrzanowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować