Pieczemy z bialej kielbasy z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Pyszne wyszukane danie

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1kg surowej kiełbasy
    3jaja surowe
    5jaj ugotowanych na twardo
    Cebula
    Czosnek
    Pieprz
    Rozmaryn
    Opakowanie ciasta francuskiego
    Keksowka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczemy z bialej kielbasy z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasy wycisnelam z otoczki. Dodalam zeszkloną na smalcu cebule ,przeciśnięty przez praskę czosnek razem z przyprawami i surowymi jajkami.
    Keksówkę wyłożyłam ciastem francuskim. Lekko zapiekłam w piekarniku (3-4 min w temp. 180 stopni C). Część masy z białej kiełbasy wyłożyłam na podpieczone ciasto ,ułożyłam ugotowane na twardo jajka ,przykryłam resztą masy. Na wierzch ułożyłam ciasto francuskie ,posmarowałam rozbełtanym żółtkiem ,posypałam solą.
    Piekarnik rozgrzałam do temperatury 200 stopni C ,wierzch keksówki przykryłam folią aluminiową ,piekłam 35 min. Po tym czasie zdjąłam folię i zapiekałam jeszcze 10 min.

    Podałam z sosem chrzanowym wlasnej robory...4lyzki majonezu, 6łyżek smietany 18%, 4łyżki chrzanu łyżeczka soku z cytryny sól i pieprz...wszystko wymieszac i gotowe..Danie mozna jesc na cieplo bądź zimno .smacznego

Porady

Smakuje na goraco i na zimno, pyszny z sosem chrzanowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować