Ciasto makowo porzeczkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto rozplywa sie w ustach lekko kwaskowate ale biszkopt nadrabia slodkoscia

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt
    6jaj
    1szkl cukru
    0.5szkl maki ziemniaczanej
    1szkl maku
    Lyzka proszku
    Pare kropel aromatu migdalowego
    Masa
    0.5kg sera mielonego
    2galaretki malinowe
    500ml smietany 30
    400g porzeczki
    300ml wrzatku
    Masa ozdobna
    500ml smietany 30
    2smietanfixy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto makowo porzeczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt
    Bialka ubic na sztywno dodajac cukier az masa bedzie lsniaca potem zoltka na koniec aromat i,maki z proszkiem i mak. Na blaszke 25/35 wylozona papierem piec 35min 180st .ostygniety przeciac na pol
  • 2. Masa
    Galaretki rozpuscic w wodzie
    Smietane ubic na sztywno dodac tezejaca galaretke i ser zmiksowac chwile na koniec dodac owoce i wymieszac łyżka
  • 3. Na jedna czesc biszkoptu dac mase przykryc drugim biszkoptem docisnac lekko i do lodowki
  • 4. Masa gorna smietany ubic z smietanfixem przelozyc do rekawa i na ciescie zrobic rozetki posypac makiem chlodzic 3godz
    Zycze smacznego

Porady

Najlepiej chlodzic cala noc

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Ciasto agrestowo-porzeczkowe

To może cię zainteresować