Beza

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna chrupiaca delikatna slodycz zlamana kwasnymi owocami

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Beza
    6bialek
    1.5szkl cukru
    Lyzka skrobi ziemn
    Lyzka soku z cytryny

    Krem 500ml śmietany 36
    2smietanfixy
    I owoce wedle uznania

Beza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Beza 1. Bialka ubijamy z odrobina soli
    Do ubitych dodajemy po lyzce cukru ubijamy tak aby caly cukier byl ubity na lsniaca piane ,
    Na koniec dodajemu make i sok mieszamy lyzka
    Piekarnik nagrzac na.150st
    Na blachę od piekarnika kładziemy papuer do pieczenia i odrysowywujemy kolo np.od taleza wykladamy na blaszke piane i formujemy boki lekko podnosic do gory.
    Piec 60min po tym czasie zmniejszyc na 100st i piec kolene 60min zostawic ja do calkowitego ostygniecia piekarnika w srodku
    Masa
    Śmietanę ubic z smietanfixem wylozyc ja na beze i udekorowac owocami najlepsze sa te kwasne
    Zycze smacznego

Porady

Najlepsza jest na swiezo

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy