Pieczeń z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pieczone mięso z jajkiem w środku. Jako przystawka, zamiast wędliny na kanapkę lub jako dodatek obiadowy do ziemniaków. Pyszna!

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1,5 kg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego,
    jajko,
    sucha bułka,
    2 łyżki majeranku,
    2 łyżki suszonego lubczyku,
    łyżka słodkiej papryki,
    sól - płaska łyżka,
    łyżeczka pieprzu,

    dodatkowo 5 jajek
    masło i bułka tarta do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Przystawki

Pieczeń z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 5 jajek gotujemy na twardo. Obieramy.
    Bułkę namaczamy w wodzie i odsączamy. Dodajemy do mięsa wraz z przyprawami i surowym jajkiem. Dokładnie mieszamy.
    Do wysmarowanej masłem i lekko obsypanej bułką tartej formy wykładamy na dno trochę mięsa.
    Następnie układamy jedno za drugim jajka. Wykładamy pozostałe mięso, dokładnie uzupełniając formę.
    Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez godzinę i 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować