Pesto z orkiszowo - razowym spaghetti

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejna propozycja zdrowego i szybkiego obiadu. Smaczne i prościutkie pesto, które można dodawać do różnych potraw, szczególnie włoskich. Dziś proponuję z orkiszowo - razowym spaghetti.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SOS::
    - oliwa z oliwek: 200 mililitrów
    - orzeszki pinii: 50 gramów
    - czosnek: 3 ząbki
    - bazylia (świeże liście): 1 pęczek
    - sól morska: 2 łyżeczki
    - pieprz kolorowy: 0.5 łyżeczki
    DODATKOWO::
    - spaghetti (u mnie orkiszowo - razowe): 500 gramów
    - parmezan (starty): 100 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Orzeszki Dania główne Spaghetti

Pesto z orkiszowo - razowym spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pesto z orkiszowo - razowym spaghetti 1. Spaghetti zagotować w/g zaleceń na opakowaniu, a w międzyczasie przygotować sos.
  • Pesto z orkiszowo - razowym spaghetti 2. Wszystkie składniki na sos włożyć do blendera i miksować do momentu, aż zrobi się płynna konsystencja.
  • Pesto z orkiszowo - razowym spaghetti 3. Pesto wlać do garnczka. Zagotować, uważając, aby nie przywarło.
  • Pesto z orkiszowo - razowym spaghetti 4. Gotowe, połączyć z ugotowanym makaronem i serem, delikatnie wymieszać i serwować
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Czosnek Oliwa z oliwek Parmezan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować