REKLAMA
Czasami przychodzi taki dzień,że nie mamy ochoty na mięsoZastanawiamy się co ugotować. Może tak coś z warzywami?Polecam Wam gorąco to danie.
(średnia 4.5 z 168 głosów)
Pilaw to tradycyjna potrawa wschodnia, której bazą jest ryż lub kasza bulgur.Ja dziś przygotowałam swoją wersję tej potrawy z wykorzystaniem ryżu basmati. Lekko ostry o wyraźnym smaku curry – dla mnie ideał! Doskonały jako samodzielne danie lub jako dodatek.
Drugie danie bez mięsa
Pilaw z grzybami to danie pachnące jesienią, łatwe w przygotowaniu, można powiedzieć jednogarnkowe, pomidory sprawiają że danie nie jest mdłe, przed zapieczeniem w wersji nie kreatywnej można posypać startym serem żółtym,rewelacyjnie smakuje na gorąco:)
Wegetariańska wersja klasycznego przepisu.
pilav uzbecki bardzo często gości na moim stole; danie szybkie do zrobienia ze składników które zawsze mam, a i bardzo smaczne i na zimno również dobrze smakuje.
Pożywne, sycące, bardzo aromatyczne danie bezmięsne, którego przygotowanie nie zajmie więcej niż 30 minut.
Komentarze