Spaghetti z pesto z natki pietruszki

5 (1 ocen)

  • 30 min

Jestem prawdziwą miłośniczką pesto. Robię je często wykorzystując to, co akurat mam pod ręką. Tym razem postawiłam na aromatyczną natkę pietruszki. Wyszło pysznie.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 duży pęczek natki pietruszki
    3 gałązki bazylii
    50 g słonecznika
    1 duży ząbek czosnku
    50 g sera grana padano (lub parmezanu)
    120 ml oliwy z oliwek
    sól gruboziarnista (do smaku)
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Pesto Spaghetti Ser

Spaghetti z pesto z natki pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Listki bazylii i pietruszki umieścić w wysokim naczyniu, dodać posiekany czosnek, starty na drobnych oczkach ser, słonecznik i stopniowo, rozdrobnić za pomocą blendera dolewając oliwę z oliwek. Doprawić solą. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, pozostawiając 3-4 łyżki wody z gotowania makaronu. Do gorącego makaronu dodać pesto i wymieszać. Makron podawać od razu po przygotowaniu, posypany wiórkami twardego sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować