jajka faszerowane

0 (0 ocen)

Przepis na te jajka powstał, gdy mój mąż miał ochotę na faszerowane jajka a ja chciałam "opróżnić " lodówkę.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
    2 małe cebule czerwone,
    150 g pieczarek
    2 łyżki kaparów ze słoika,
    100 g kiełbasy
    2 łyżki masła
    majonez, ketchup,
    sól,pieprz.
    kilka kropel sosu tabasco
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekrawamy na pół, wydrążamy żółtka i wrzucamy do miski.
  • 2. W rondelku rozgrzewamy masło, cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na masło i przesmażamy.
    Pieczarki myjemy i kroimy w drobną kostkę i dodajemy do cebuli. Przesmażamy 5-10minut.
  • 3. Pieczarki i cebulkę solimy, by pieczarki puściły sok. Dusimy do momentu aż wyparuje sok spod pieczarek.
    Studzimy.
  • 4. Kiełbaskę kroimy w drobną kosteczkę. Wrzucamy do pieczarek z cebulą, dodajemy kapary oraz żółtka, pieprzymy i dodajemy tabasco. Mieszamy porządnie.
  • 5. Połówki jajek faszerujemy, na każde jajko nakładamy odrobinę majonezu dekorujemy kropką ketchupu i na sam wierzch kładziemy po 1 kaparze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować