Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem

4.49 (142 ocen)

Takie faszerowane jajka idealnie sprawdzą się jako śniadanie, ale również przystawka na przyjęcie

Składniki:

  • 4 jajka
    1/2 wędzonego pstrąga tęczowego
    1 ogórek kiszony
    1/2 małej cebuli
    1 łyżka majonezu
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (142 ocen)

Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. Żółtka wyjąć i rozgnieść widelcem. Rybę pozbawić ości, ogórka zetrzeć na tarce i odcisnąć, cebulę pokroić drobno. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Pastą napełnić połówki jajek i udekorować plasterkami ogórka. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować