Jajka faszerowane

  • wyświetlono: 13862 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Szybka, pyszna i efektowna przystawka!

  • 30min

Składniki

6 jajek
2 parówki
30 dag pieczarek
majonez
musztarda
sól
pieprz
papryka i szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania przepisu:

Jajka faszerowane

  • 1. Jaja gotujemy na twardo. W tym czasie smażymy pieczarki pokrojone w kostkę. Parówki również kroimy w kostkę. Jajka przekrawamy na pół. W miseczce mieszamy żółtka, podsmażone (przestudzone) pieczarki, parówki, majonez i musztardę (do smaku). Doprawiamy solą i pieprzem. Powstałą masą faszerujemy połówki jajek. Paprykę kroimy w kosteczkę, szczypiorek siekamy. Dekorujemy jajka. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilJajka faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane łososiem

Dodane przez: agarybak76

Jajka faszerowane łososiem

Jajka można faszerować na różne...

Faszerowane jajka

Dodane przez: Gosia123

Faszerowane jajka

Jajka z pysznym nadzieniem. Idealnie...

Jajka faszerowane

Dodane przez: Antolka

Faszerowane jajka

Istnieje wiele rodzajów farszy...

image-1mo1iq2

Dodane przez: katarzynka455

Faszerowane jajka w galarecie

Jajka troszkę inaczej może troszkę...

image-22dvfv5

Dodane przez: TasteTherapy

Jajka faszerowane tuńczykiem

Powoli zbliżają się święta ! Niezaprzeczalnie...

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dodane przez: bogusia82

Jajka faszerowane tuńczykiem

Bardzo lubię jajka faszerowane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE