Pasztet z selera

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wegetariański pasztet z selera. Przygotowany z warzyw a smakuje wybornie. Dobrze smakuje na ciepło jak też na zimno. Polecam.

  • 1 godz. 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średni seler
    1 średnia cebula
    2 ząbki czosnku
    szklanka bulionu
    10 dag.masła
    2 łyżeczki tartego chrzanu
    1 łyżeczka gałki muszkatołowej
    1/2 szkl. bułki tartej
    3 jajka
    sól i pieprz do smaku
    tłuszcz i bułka tarta do blaszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasztet

Pasztet z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet z selera 1. Seler myjemy, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce (duże oczka). Cebulę pokroić w średnią kosteczkę, a czosnek bardzo drobną. Do garnka wkładamy starty seler, cebulę, czosnek oraz masło, pokrojone na drobne części, dolewamy bulion i gotujemy 15 minut.

    Do przestudzonej masy dodać jajka, bułkę tartą, tarty chrzan, gałkę muszkatołową, kwaśną śmietanę, sól i pieprz. Wymieszać. Wyłożyć do keksówki ( blaszka wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką tartą).

    Zapiekać około godziny w temp.180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować