Pasztet z cukinii z serem żółtym

4.42 (163 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pasztet z cukinii – pyszny, aromatyczny, wegetariański pasztet.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średniej wielkości cukinie
    2 marchewki
    1 cebula
    150 g sera żółtego
    4 jajka
    0,5 szklanki kaszy manny (1 szklanka = 250 ml)
    4 – 5 łyżek oleju
    1 szklanka bułki tartej
    2 ząbki czosnku
    Sól
    Pieprz
    Papryka ostra w proszku
Wystaw ocenę:

4.42 (163 ocen)

Zobacz również:

Bułki Jajko Pasztet

Pasztet z cukinii z serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Cukinie umyłam, osuszyłam, starłam na tarce o grubych oczkach, posoliłam i odstawiłam, aby puściły sok. Marchewki umyłam, obrałam i starłam na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroiłam w kosteczkę i podsmażyłam. Ser żółty również starłam na tarce o grubych oczkach. Cukinię odcisnęłam na sitku z nadmiaru soku i dałam do miski. Dodałam do niej starty ser, marchewkę i podsmażoną cebulę.
    Wbiłam jajka, dodałam kaszę, olej, bułkę tartą, przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Doprawiłam solą, pieprzem i papryką (do smaku). Wszystko razem dokładnie wymieszałam. Przełożyłam do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra – dół; bez termoobiegu) przez ok. 1 godz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Cukinia Jajka Kasza manna Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować