Pasztet z pstrąga

4.5 (165 ocen)

Pasztety rybne nie są tak popularne jak mięsne, są nie tylko smaczne, ale też zdrowe. Pasztet jest bardzo prosty w przygotowaniu. Smakuje sam w sobie, ale także z dodatkiem musztardy czy chrzanu...

Składniki:

  • Składniki:( u nie blaszka 40 cm x14 cm)
    3 średnie pstrągi,
    mała marchewka,
    mała cebula,
    4 jajka,
    3 ząbki czosnku,
    2 szklanki bułki tartej,
    ½ kostki roztopionego masła,
    4 łyżki kwaśnej śmietany,
    4 łyżki oleju,
    sól, pieprz, ostra papryka, vegeta do smaku,
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi ugotować z marchewka i cebulą oraz przyprawami. Ostudzić i obrać z ości, następnie zmielić przez maszynkę 2 razy. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać na gładką masę. Wyłożyć do natłuszczonej blaszki wyłożonej pergaminem i piec ok. 45 min w temperaturze 180 stopniach.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować