Pasztet wegetariański

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Co odróżnia pasztety wegetariańskie od mięsnych przede wszystkim zdrowotny wpływ na nasz organizm, pasztety wegetariańskie nie zawierają cholesterolu są źródłem dużych ilości białka, witamin oraz minerałów.samo zdrowie.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 szklanka połówek czerwonej soji
    1 szklanka grochu łuskanego
    1 cukinia
    1 marchew
    1 cebula
    5 ząbków czosnku
    1 papryczka chilli
    2 jajka
    1 szklanka niepełna maki ryżowej (tak by zagęścić konsystencje pasztetu...osoby nie będace na diecie bezglutenowej mogą użyć bułki tartej lub płatków owsianych zmielonych)
    przyprawy: sól morska. pieprz, rozmaryn, chilli, kolendra
    1 garść ziaren słonecznika
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasztet

Pasztet wegetariański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-292r9gn 1. Soję oraz groch płuczemy aż woda będzie czysta. Następnie gotujemy do miękkości. Gdy ostygnie mielimy przez maszynkę.
  • image-1uri1fr 2. Marchew oraz cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach. Smażymy na niewielkiej ilości oleju przez okolo 5 min. az warzywa puszczą wodę.

  • image-1kua6aq 3. Cebule, czosnek oraz chilli kroimy w plasterki, i podsmażamy na złoty kolor.

    Warzywa przekładamy do maszynki do mielenia i również mielimy.
  • 



4. Zmieloną masę doprawiamy do smaku przyprawami. dodajemy słonecznik, mąkę, jajka i bardzo dokładnie mieszamy.

    Przekładamy do brytfanki, która wkładamy do większej brytfanki wypełnionej wodą.

    Pieczemy około 60-80 min w tem. 180 st.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rośliny strączkowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować