Wegetariański pasztet z cukinii

4.5 (195 ocen)

  • 30 min

Danie dla wielbicieli cukinii i dań wegetariańskich.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 zielona cukinia
    1/2 żółtej cukinii
    1 duża cebula
    2 marchewki
    3 jajka
    1 szklanka mąki
    2 łyżki kaszy manny
    sól
    pieprz czarny mielony
    przyprawa uniwersalna
    1 łyżka oleju
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Wegetariański pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasztet z cukinii 1. Marchewkę oczyszczamy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Cukinię żółtą obieramy, zielonej nie. Obie ścieramy na jarzynówce o grubych oczkach. Cukinię i marchewkę przekładamy do miski. Cebulę siekamy i podduszamy na oleju, dodajemy do warzyw wraz z jajkami, mąką, bułką tartą, natką pietruszki i przyprawami.
  • pasztet z cukinii 2. Wyrabiamy masę, którą przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez około 90 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

4.74 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z cukinii

To może cię zainteresować