Pasztet pieczony z wędzonych ćwiartek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kto lubi pasztety zwłaszcza swojskie nie te kupne ? jeśli są tacy zapraszam na blog gdzie już na was czeka szczegółowy opis oraz zdjęcia

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso z rosołu ( 1 szt. pierś kurczaka, 4 ćwiartki kurczaka, 2 ćwiartki kurczaka wędzone )
    warzywa z rosołu,
    3 szklanki rosołu,
    1 jajko rozmiar M,
    1 łyżka czosnku staropolskiego mielonego,
    1 łyżka przyprawy do pasztetu,
    4 łyżki bułki tartej drobnej,
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego suszonego
    dodatkowo :

    3 - 4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet pieczony z wędzonych ćwiartek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasztet 1. Wszystkie mięso i warzywa z rosołu zmielić maszynką o drobnym sitku, dodać przyprawy oraz jajko i bułkę i wymasować na jednolitą masę
  • pasztet 2. Przygotowaną masę przełożyć do formy 35/12 natłuszczonej olejem wyrównując wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 220 stopni i piec godzinę i 15 minut. Wyjąć upieczony i ostudzić po ostudzeniu wstawić do lodówki aby stężał
  • pasztet 3. Swojski pasztet idealnie nadaje się na kanapki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować