PASZTET DROBIOWY Z WARZYWAMI

4.49 (197 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dodatek warzywa świetnie komponuje się ze smakiem delikatnego drobiowego pasztetu

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg udek z kurczaka
    30 dag piersi z kurczaka
    8 pieczarek
    1/3 czerwonej papryki
    1/3 żółtej papryki
    pól szklanki posiekanej natki pietruszki
    3 marchwie
    2 pietruszki
    1 cebula
    3 litry bulionu warzywnego
    1 czerstwa bułka
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Pasztet Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki,cebulę, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 45 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości. Bułkę moczymy w rosole, odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,bułkę i warzywa ugotowane. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Papryki kroimy w kosteczkę, tak samo pieczarki, które wcześniej obgotowujemy. Do masy mięsnej dodajemy warzywa, pieczarki i natkę, wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do foremek.Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować