Pasta ze śledzia

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pasta ze śledzia, z warzywami i koncentratem. Uwielbiam wszystko co jest z koncentratem. Ta pasta jest więc obłędna w smaku. Naprawdę trudno się powstrzymać przed zjedzeniem wszystkiego naraz 😉 pasta pyszna z ciemnym pieczywem, jasnym czy nawet na krakersach. Z krakersami może być świetną przystawką na imprezowym stole. Może wypróbujecie?

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 115 g cebuli

    30 g suszonych pomidorów

    1 łyżka oleju

    185 g ugotowanej marchewki

    80 g ugotowanej pietruszki

    200 g śledzia a' la matias

    80 g koncentratu pomidorowego

    Sól pieprz do smaku

    2 łyżki słodkiego sosu chili
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Pasta rybna

Pasta ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie zalać zimną wodą i zostawić na 12 godziny. Następnie dokładnie odsączyć.

    Cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i zeszklić. Dodać kawałki suszonych pomidorów oraz 1/4 szklanki wody. Dusić do miękkości. Następnie dodać koncentrat i zagotować. Zdjąć z ognia i ostudzić zupełnie.
  • 2. Do pojemnika blendera przełożyć zawartość patelni, dodać kawałki śledzia oraz ugotowanej warzywa. Zmiksować na pastę. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem chili. Wymieszać. Wstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować