Pasta kanapkowa ze śledzia i jajka

4.43 (153 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczna i szybka pasta na kanapkę.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże jajka,
    puszka śledzi w oleju,
    duży ogórek kiszony,
    4-5 łyżek posiekanego szczypiorku,
    pół małej cebuli,
    duża łyżka majonezu,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.43 (153 ocen)

Zobacz również:

Sledzie marynowane Pasty

Pasta kanapkowa ze śledzia i jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w średnią kostkę.
    Rybę odsączamy z oleju i rozdrabiamy.
    Ogórka i cebulę kroimy w małą kostkę.
    Dodajemy do jajek razem z rybą, majonezem, szczypiorkiem i szczyptą pieprzu. Mieszamy. Odstawiamy na min. 30 minut "aby się przegryzło".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować