Pasta z kurczakiem i pieczoną papryką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Nie trzeba nikogo przekonywać, że najsmaczniejsze są te smarowidła, które przygotujemy samodzielnie. Tym razem głównym składnikiem mojej kanapkowej pasty jest delikatne mięso z piersi kurczaka i pieczona czerwona papryka.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka (25 dag),
    2 czerwone papryki,
    serek śmietankowy Philadelphia lub podobny (ok. 120 g),
    15 czarnych oliwek,
    1/2 łyżeczki ostrej papryki,
    1 łyżeczka czerwonej papryki,
    sól do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z kurczakiem i pieczoną papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błonek, natrzeć solą i pieprzem, odstawić na minimum 30 minut. Ugotować na parze lub upiec w piekarniku.
  • 2. Strąki papryki umyć, osuszyć i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200oC (najlepiej z termoobiegiem i funkcją grilla). Opiekać z każdej strony po 15 minut aż skórka będzie lekko czarna. Paprykę przełożyć do miski i przykryć folią lub przełożyć do woreczka foliowego. Odczekać 10-15 minut, aż lekko przestygnie. Obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki.
  • 3. Wszystkie składniki ostudzić, umieścić w malakserze i zmiksować na jednolitą masę. Oliwki osączyć z zalewy, pokroić w plasterki, wymieszać z pastą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarne oliwki Kurczak Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować