Pasta jajeczna z papryką

4.49 (168 ocen)

Pasta jajeczna z dodatkiem duszonej papryki. Do tego czerwona cebulka i świeże zioła. Smaczny i pożywny dodatek na kanapki. Polecam!

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    1 większa czerwona papryka (200 g)
    1 nieduża czerwona cebula (80 g)
    1 łyżka posiekanego lubczyku
    1 łyżka posiekanego koperku
    2 łyżki oliwy lub oleju
    4 łyżeczki majonezu
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Pasta jajeczna z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z papryką 1. Cebulę obrać i posiekać. Oczyszczoną z nasion paprykę pokroić w małą kostkę. W garnku rozgrzać oliwę/olej, dołożyć cebulę oraz paprykę i smażyć 10 min, często mieszając. Wystudzić. Jajka obrać ze skorupek i zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Dodać paprykę z cebulą i posiekane zioła. Dołożyć majonez i dokładnie wymieszać. Pastę doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować