Pasta tuńczykowo-jajeczna na krakersach

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczna i szybka pasta która można podać z pieczywem lub jako przekąska na krakersach

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszka tuńczyka w oleju
    4 jajka
    1 cebula
    Pęczek szczypiorku
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka majonezu
    Sól pieprz do smaku

    Dodatkowo
    Paczka krakersów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasta jajeczna

Pasta tuńczykowo-jajeczna na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
    Cebulę pokrój w kostkę.
    Szczypiorek drobno pokrój.
    Tuńczyka przełóż do miski i rozgnieść widelcem.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze sobą,dopraw solą i pieprzem.
    Łyżką nakładaj pastę na krakersa przykrwaj drugim kolejna łyżka pasty, krakers i łyżka pasty, wierzch posyp szczypiorkiem.

Porady

Przekąskę z krakersami przygotuj bezpośrednio przed podaniem. Pastę możesz przygotować wcześniej i wstawić do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk w oleju

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować