Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatna, smaczna, wiosenna pasta jajeczna do chleba. Kromki razowego chleba posmarować masłem, nałożyć pastę i śniadanie gotowe.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    4 duże jajka ugotowane na twardo
    1 mały pęczek szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    1 płaska łyżeczka startego, sparzonego chrzanu
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: ugotowane jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub zmielić maszynką, szczypiorek posiekać drobno. Do miski przełożyć starte jajka, szczypiorek, majonez, chrzan, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać, wstawić do lodówki na 1 godzinę.

Porady

1.do pasty można dodać ziarenka czarnuszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować