Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i musztardą

4.5 (196 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Nie musimy kupować gotowych past jajecznych. Takie cudo możemy zrobić sami w domu. Przygotowanie zajmuje kilka minut (nie licząc gotowania jajek). Ale te możemy nagotować wcześniej. Z domowym pieczywem pasta jest po prostu rewelacyjna!

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    1 pęczek szczypiorku
    1,5 łyżeczki musztardy sarepskiej
    1,5 łyżki majonezu
    1 biała cebulka
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Jajka możemy bardzo drobno posiekać nożem, ale możemy też je zmiksować w blenderze. Wszystko zależy jaka pastę chcemy uzyskać - gładką czy z wyczuwalnymi kawałkami jajek. Do zmiksowanych jajek dodajemy musztardę, majonez i posiekany szczypiorek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ponownie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować