Pasta jajeczna z suszoną morelą, chrzanem i prażonym sezamem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Słodko – pikantna, delikatna i charakterna zarazem pasta jajeczna z dodatkiem suszonych moreli, chrzanu i prażonych ziaren sezamowych. Pyszne smarowidło na kanapki oraz intrygujący w smaku farsz, chociażby do naleśników.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek ugotowanych na twardo
    80 g suszonych moreli
    3 łyżeczki chrzanu konserwowego ze słoika
    1 kopiasta łyżka prażonych ziaren białego sezamu
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki majonezu
    po ½ łyżeczki mielonych przypraw – kardamonu, nasion kozieradki
    po ¼ łyżeczki mielonych przypraw – imbiru, anyżu
    sól do smaku
    pieprz cayenne do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z suszoną morelą, chrzanem i prażonym sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z suszoną morelą, chrzanem i prażonym sezamem 1. Obrane ze skorupek jajka pokroić w małą kostkę i przełożyć do naczynia. Dodać bardzo drobno pokrojone morele i koperek.
  • Pasta jajeczna z suszoną morelą, chrzanem i prażonym sezamem 2. Dołożyć chrzan, wsypać ziarna sezamu i przyprawy – kardamon, nasiona kozieradki, imbir, anyż. Ww. składniki dokładnie wymieszać, dodając majonez oraz przyprawy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować