Pasta jajeczna z korniszonem

4.51 (198 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Popularna pasta jajeczna z dodatkiem ogórka konserwowego. Świetny dodatek na kanapki i nie tylko. Smaczna propozycja na śniadanie, kolację, a także przystawkę.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 7 jajek ugotowanych na twardo
    200 g korniszonów (słoik o poj. 1/2L – masa ogórków bez zalewy)
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka czarnego sosu chilli
    1 łyżeczka cynamonu mielonego
    sól do smaku
    pieprz cayenne do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (198 ocen)

Pasta jajeczna z korniszonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z korniszonem 1. Obrane ze skorupek jajka oraz korniszony pokroić w małą kostkę i przełożyć do miski. Wymieszać razem z majonezem. Następnie dołożyć zieleninę, sos chilli i wsypać cynamon. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem cayenne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować