Popularna pasta jajeczna z dodatkiem ogórka konserwowego. Świetny dodatek na kanapki i nie tylko. Smaczna propozycja na śniadanie, kolację, a także przystawkę.
15 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
7 jajek ugotowanych na twardo
200 g korniszonów (słoik o poj. 1/2L – masa ogórków bez zalewy)
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
3 łyżki majonezu
1 łyżka czarnego sosu chilli
1 łyżeczka cynamonu mielonego
sól do smaku
pieprz cayenne do smaku
Pasta jajeczna z korniszonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane ze skorupek jajka oraz korniszony pokroić w małą kostkę i przełożyć do miski. Wymieszać razem z majonezem. Następnie dołożyć zieleninę, sos chilli i wsypać cynamon. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem cayenne.
Komentarze