Pasta jajeczno – twarogowa z jabłkiem i prażonym słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W skład pasty wchodzą składniki, które na pozór nie kojarzą się z wytrawnym posiłkiem. Całość jednak tworzy wyśmienite połączenie, idealne do przygotowania „słonych” kanapek.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    250 g twarogu półtłustego
    1 nieduże słodko – winne jabłko (170 g)
    2 duże ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanego koperku
    3 łyżki prażonych ziaren słonecznika łuskanego
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka mielonych owoców kolendry
    po ¼ łyżeczki mielonych przypraw – cynamonu, kardamonu, gałki muszkatołowej
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczno – twarogowa z jabłkiem i prażonym słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczno – twarogowa z jabłkiem i prażonym słonecznikiem 1. Obrane ze skorupek jajka posiekać i przełożyć do miski. Dodać pokruszony biały ser oraz obrany i posiekany czosnek.
  • Pasta jajeczno – twarogowa z jabłkiem i prażonym słonecznikiem 2. Dołożyć pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w małą kostkę jabłko, wsypać koperek, ziarna słonecznika, owoce kolendry, cynamon, kardamon i gałkę muszkatołową. Składniki wymieszać. Dodać majonez, wlać sok cytryny i wsypać przyprawy do smaku – całość ponownie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować