Pasta jajeczna z awokado

5 (143 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna pasta do kanapek.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 4 szt,
    awokado 1 szt,
    sok z cytryny 2 łyżki,
    czosnek 1 ząbek,
    posiekany szczypior 2 łyżki,
    sól,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i rozdrobnić widelcem. Awokado obrać, usunąć pestkę i również rozdrobnić widelcem. Jajka wymieszać z awokado, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz szczypiorek. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować