Pasta jajeczna z awokado

5 (177 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Doskonała pasta na kanapkę. Smaczna i zdrowa.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka ( ugotowane na twardo )
    1 szt awokado
    mały pęczek szczypiorku drobnego
    mały pęczek natki

    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dodatki Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach .
    Awokado obrać i usunąć pestkę. Mniej dojrzałe zetrzeć na drobnych oczkach, a jeśli jest bardzo dojrzałe po prostu rozgnieść.
    Szczypiorek i natkę drobniutko pokroić .
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny, majonezem.
    Sól i pieprz do smaku.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować